Καμπανάκι: Ένας στους 15 οδηγούς σταθμεύει σε ράμπες αναπήρων, ενώ ένας στους 100 δεν ακολουθεί κανόνες για την ασφαλή μεταφορά παιδιών
Παρά τη γενική ευαισθητοποίηση και τις καμπάνιες ενημέρωσης για τις ανάγκες των ΑμεΑ, σημειώνονται ακόμα πολλά κρούσματα παράνομης στάθμευσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», με βάση συγκεντρωτικά στοιχεία της Τροχαίας, ένας στους 15 οδηγούς στην Ελλάδα σταθμεύει το όχημά του μπροστά σε ράμπες για ΑμεΑ.
Στις αρχές του Δεκεμβρίου, η τροχαία προέβη σε μαζικούς ελέγχους 11.253 οχημάτων και συνολικά βεβαιώθηκαν 739 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.
Ένας στους 100 οδηγούς επίσης δεν ακολουθεί τους κανόνες για την ασφαλή μεταφορά παιδιών, με βάση τα ίδια στοιχεία.
Οι περισσότεροι παραβάτες, κάτι βέβαια που έχει την εξήγησή του στη συγκέντρωση του πληθυσμού, καταγράφηκαν στην Αττική (193) και στη Θεσσαλονίκη (148).
Από την αρχή του Σεπτεμβρίου 2019 οι Υπηρεσίες Τροχαίας εφαρμόζουν σε όλη τη χώρα το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης: «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις».
Από αρχές Σεπτεμβρίου οι Υπηρεσίες Τροχαίας εφαρμόζουν σε όλη τη χώρα το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης: «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», με στόχο την προαγωγή του δικαιώματος των πολιτών για ανεμπόδιστη κυκλοφορία στις πόλεις.
Σε αυτό το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου, βεβαιώθηκαν 48.513 παραβάσεις.
9.531 για στάση - στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ
25.833 για στάση - στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους.
7.331 για στάση - στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς.
5.818 για στάση - στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές.