Πώς προστατεύουμε το αυτοκίνητό μας από τη λάβα του καύσωνα

Πώς προστατεύουμε το αυτοκίνητό μας από τη λάβα του καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες του μεσογειακού καλοκαιριού καταπονούν το αυτοκίνητο, τόσο σε επίπεδο αμαξώματος, όσο και στα μηχανικά του μέρη. Λιοπύρι, καυτή άσφαλτος, ώρες να μας «περιμένει» να γυρίσουμε από τη θάλασσα χωρίς σκιά. 

Για να φροντίσουμε το αυτοκίνητο μας σε συνθήκες καύσωνα, πρέπει να προσέχουμε τα υγρά του. 

Ελέγχουμε οπωσδήποτε τη στάθμη του ψυγείου και δεν αγνοούμε σημάδια υπερθέρμανσης του αυτοκινήτου ή προειδοποιητικές λυχνίες για λάδια ή υγρά κάθε είδους. 

Για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, τσεκάρουμε προληπτικά, μήπως έχουμε κάποια διαρροή και έρθουμε προ δυσάρεστου απροόπτου. 

Επίσης, ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών, τα οπαία υπερθερμαίνονται από τις θερμοκρασίες της ασφάλτου. 
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να επηρεάσουν τα δερμάτινα καθίσματα και σε κάθε περίπτωση κάνουν δύσκολη και τη δική μας ζωή, γι’ αυτό αν δεν βλέπουμε πουθενά κάπου χωρίς… ντάλα ήλιο να παρκάρουμε,  τοποθετούμε το ειδικό προστατευτικό για σκιά στο παρμπρίζ. Το προστατευτικό αυτό θα κρατήσει τον ήλιο μακριά και θα αποτρέψει τη μετατροπή της καμπίνας σε φούρνο.

Στον καύσωνα επίσης απαιτείται σωστή χρήση του κλιματιστικού. Μην ανάβετε το κλιματιστικό αμέσως μόλις μπαίνετε σε πολύ ζεστό αυτοκίνητο. Ανοίξτε τα παράθυρα να φρεσκαριστεί  ο αέρας και μετά βάλτε την ψύξη. Κλείνετε το κλιματιστικό πριν σβήσετε το αυτοκίνητο. 

Αν έχει καύσωνα επίσης, αποφύγετε να ξεκινήσετε για μεγάλο ταξίδι γιατί θα ταλαιπωρηθείτε όλοι, οδηγός, επιβάτες και αυτοκίνητο